I VJUS kan vi så absolutt gå god for at det lønner seg å bli ordentlig godt kjent med folkene våre og identifisere ulike egenskaper og kunnskaper som potensielt kan profittere bedriften.

Alle dine kolleger har sine styrker og kunnskapsområder som potensielt kan hjelpe bedriften din – uavhengig av om bedriften er liten eller stor.

For utover det faktum at det er koseligere å være flere – å fokusere på folkene i bedriften din kan i tillegg gi en solid økonomisk avkastning. Denne artikkelen peker på hva de ulike menneskene i filmproduksjonsselskapet VJUS har gjort for å vokse litt raskere.

 

Utvid inntektskildene

Videre kommer nå noen eksempler på hva vi har gjort med de kunnskapene vi har. Selv om dette er ganske spesifikt for film, kan du forhåpentligvis få noen ideer til hva du selv kan gjøre for å skape flere inntektskilder.

Anders Øvergaard har et talent for å formidle kunnskapen om film i tillegg til de gode historiene. Derfor har VJUS merkevaren ‘Andyax‘ , som består både lærerike YouTube videoer og workshops som inntektskilder i form av reklameinntekter fra Google Ads, sponsoravtaler og kursavgifter.

Morten Rustad er en timelapse-fotograf som i tillegg til å ta i mot oppdrag, selger stock-foto på nimia.com. Han har blant annet solgt timelapser til store, kjente merkenavn som LG, Sony og Telenor. Han har laget kurset MasterTimelapse.com for deg som er interessert i timelapse-fotografering.

Og undertegnede selv – som har jobbet med musikk i mange år, initierte i samarbeid med Anders utviklingen av musikkpakkene «Andyax Dramatic-«, «Melancholia-» og «Epic Music packs». Dette er rett og slett musikk med en enklere lisensieringsmodell som vi selger på nettsiden andyax.com.

Kombinert gir dette en inntektsstrøm på månedlig basis, og litt ekstra sikkerhet hvis vi skulle gå inn i perioder med lavere etterspørsel etter hovedinntektskilden.

Ingen alternativ tekst tilgjengelig for dette bildet

VJUS har dermed – takket være de ulike menneskelige ressursene vi har – følgende inntekstområder utover hoveddriften:

  • Reklameinntekter – som sikrer en forholdsvis jevn strøm av inntekt på månedlig basis.
  • Sponosoravtaler – som er blitt mulig takket være den populære YouTube-kanalen Andyax.
  • Kurskontigenter – vi arrangerer årlige workshops for folk fra hele verden på Skarnes.
  • Produkter  som f.eks musikkpakker med lisensiert musikk og online timelapse-kurs.
  • Utleie av filmutstyr  Vi leier ut mye av vårt filmutstyr på nettsiden Hygglo.
  • Studioutleie – vi har et flott studio vi også leier ut på regelmessig basis. Sjekk ut hva vi tilbyr her.

I usikre tider merkes fraværet av inntektskilder best

Vi er i en usikker tid, og nedstengelsen av samfunnet som følge av Korona-pandemien barberte bort hovedinntektskilden til de fleste innen kultur, service og en rekke andre næringer over natten.

VJUS satser først og fremst digitalt – både hovedinntekten (vi lager web-baserte videoer for andre selskaper) og en del av ekstrainntektene har sin base online. Vi har vært heldige, både i form av at vi har opprettholdt et lite sett med oppdrag, i tillegg til at produktene og reklameinntektene nevnt ovenfor sper på inntekten.

Derfor – sats på folk!